+358 44 566 1999

  toimisto@jgs.fi

Tulevaa kautta odotellessa: Kirje uusille pelaajille

Tulevaa kautta odotellessa: Kirje uusille pelaajille

Alla oleva kirje on lähetetty kaikille vuonna 2020 Järviseudun Golfseuraan liittyneelle uudelle jäsenelle, joiden sähköposti on meillä tiedossa.

Joukossa oli muutama, joilla ei sähköpostia ole käytössä ja alla on runsaasti hyödyllistä tietoa muillekin golfin ystäville, siksipä laitetaan sama teksti myös tänne näkösälle.

Tervehdys

ja hyvää alkanutta vuotta.

Olet yksi vuonna 2020 Järviseudun Golfseuraan liittyneestä lähes kahdestasadasta uudesta jäsenestä. 167 teistä aloitti golfin harrastuksen Järviseudun Golfin järjestämällä Starttikurssilla kauden 2020 aikana. Loput teistä on siirtynyt meidän jäseneksemme jostain muusta seurasta.

Voit myös olla jonkin meidän uuden juniorijäsenemme yhteystiedoissa oleva henkilö, koska osalla junnuista on yhteystiedossa vain perheessä olevan aikuisen sähköposti. Pyydän, että tutustutte alla oleviin tietoihin yhdessä juniorijäsenen kanssa.

Tämän kirjeen tavoitteena on hieman avata eri mahdollisuuksia, kuinka pääsette mahdollisimman helposti alkuun uuden kauden alkaessa. Kirje on melko pitkä, mutta pyri poimimaan siitä itsellesi tarpeelliset kohdat.

Tervetuloa vielä kerran hienon harrastuksen pariin!

Osa teistä kurssin käyneistä ehti viime kesän aikana perehtymään golfin saloihin jo hyvinkin syvällisesti. Osalla tutustuminen jäi muutamaan pakettiin kuuluneeseen harjoituskierrokseen, ja osa ei starttikurssin jälkeen ole ehtinyt kentällä käymään.

Alkavalla kaudella meillä Järviseudun Golfissa on tavoitteena tarjota kaikille halukkaille mahdollisuus tutustua lähemmin uuteen harrastukseen ja löytää erilaisia tapoja harjoitella, pelata ja viihtyä golfin parissa.

Jäsenyys

Että pelaaminen ylipäätään olisi mahdollista myös kauden 2021 aikana tulee sinun olla jonkin golfseuran jäsen. Tulemme lähettämään kaikille jäsenrekisterissämme oleville henkilöille jäsenyyslaskun tammikuun aikana. Laskun maksamalla varmistat jäsenyytesi Järviseudun Golfissa kaudelle 2021. Tietenkin voit liittyä jäseneksi mihin tahansa golfseuraan. Luonnollisesti me toivomme, että jatkat edelleen Järviseudun Golfseuran jäsenenä. Lasku tulee ensisijaisesti sähköpostiisi ja lähettäjänä on Voissi. Melko monet sähköpostiohjelmat siirtävät tuntemattomalta lähettäjältä saapuvat laskut suoraan roskapostiin joten kannattaa tarkistaa myös roskaposti ja käydä merkitsemässä Voissi luotetuksi postin lähettäjäksi jatkoa varten. Tulemme myös kertomaan kotisivuillamme ja Facebookissa, kun laskut ovat lähteneet.

Pelaamisen aloittaminen

Kenttä tullaan avaamaan heti säiden sen salliessa. Normaalina keväänä pelaamaan on päästy hieman ennen Vappua tai ainakin pian sen jälkeen.  Jos sinulta jäi viimekaudelta käyttämättä Starttipakettiin kuuluvia harjoituskierroksia, voit käyttää ne vielä kauden 2021 kevään aikana. Kuitenkin viimeistään 30.6.2021.

Jos et ehtinyt käymään kertaakaan kentällä starttikurssin jälkeen tai jos käyntisi rajoittui yhteen tai kahteen kertaan, suosittelen pyytämään jotain kokeneempaa tuttavaasi mukaan harjoituskierroksellesi. Jos tuttavapiirissäsi ei ole kokeneempia golffareita, järjestämme kevään aikana muutaman pelikerran, johon pyrimme hankkimaan aloittelijoille pelikavereita seuran vanhoista jäsenistä.

10.-16.5.2021 on suunnitteilla teemaviikko, jonka aikana pyritään järjestämään toimintaa, harjoituksia ja pelimahdollisuuksia kaikille kiinnostuneille.

Keväällä myös Peltomäki Golfin opettajat tulevat jälleen vierailemaan Järviseudulla. Jos sinulta jäi Starttipakettiin kuuluva pron vetämä kertaustunti käyttämättä, voi sen käyttää vielä kevään 2021 aikana.

Nuorille aloittelijoille järjestetään vielä erikseen koko kesän ajan erilaisia harjoituksia, joissa voi kehittää omaa pelitaitoaan. Toukokuun teemaviikolla on runsaasti erityisesti nuorille suunnattua toimintaa.

Aikataulut ilmoitetaan kevään aikana. Kannattaa seurata meidän kotisivujamme.

 

Pelioikeudet; eri vaihtoehtoja

Pelaamiseen tarvitset jäsenyyden lisäksi myös kenttäkohtaisen pelioikeuden. Järviseudun Golfin kentällä on, niin kuin muillakin kentillä hyvin monia mahdollisuuksia maksaa pelaaminen.

Greenfee: Yksinkertaisin (ja kallein) on maksaa normaali pelimaksu, eli greenfee joka kerta, kun pelaamaan tulee. Kaudella 2020 meidän greenfeet olivat aikuisilta 50 €/kierros ja seuraan kuuluvilta junioreilta 10 €/kierros. Kaudella 2021 hinnat tulevat luultavasti pysymään samoina. Tämä maksutapaa kannattaa harkita, jos aikomuksenasi ei ole pelata JGS:n kentällä kuin kierros tai kaksi. Muussa tapauksessa kannattaa katsoa muita vaihtoehtoja.

Oma osake: Meidän, eli kentän kannalta kaikkein paras vaihtoehto on oma osake. Järviseudun Golf Ry toimii kentällä, jonka omistaa Lappajärven Loma-Golf Oy. Lappajärven Loma-Golf Oy vastaa kentän ylläpidosta ja kehittämisestä. Loma-Golfilla on kaikkiaan 900 pelioikeuteen oikeuttavaa osaketta, joiden nimellisarvo on 1600 € kappale.  Lisäksi jokaisen osakkeen vuotuisiin kuluihin kuuluu perusvastike (vuonna 2020 140€/osake + alv 10 % = 154€/ osake), jolla katetaan kentän ylläpitokulut. Tämä vastike tulee maksaa joka vuosi, vaikka osakkeella ei kyseisenä vuonna pelattaisikaan. Osassa osakkeita on myös rasitteena rahoitusvastiketta, joka on peruja uuden klubirakennuksen rakentamisesta. Osakekohtainen velka on tällä hetkellä 210€ ja vastikkeena velallisista osakkeista peritään 38€/osake vuonna 2021.  Varsinaiseen pelaamiseen oikeuttava vastike eli käyttövastike on vapaaehtoinen maksu, joka maksetaan osakkeelta vain, jos sillä halutaan kyseisen kauden aikana pelata. Vuonna 2020 käyttövastike oli 240€+10% alv/osake. Kaikki vastikkeet maksettuaan osakas on oikeutettu pelaamaan meidän kentällämme niinä päivinä, kun kenttä on auki niin paljon kuin haluaa koko kauden ajan. Ahkerimmilla pelureilla kierrokset huitelevat reilusti toisella sadalla.

Eli lyhyesti osakkeenomistajan pelaaminen maksoi vuonna 2020 154€ + 264€ = 418 € / kausi. Lisäksi tulee vielä rahoitusvastike niiltä osakkeilta, joista velkaosuutta ei ole maksettu pois (kaudella 2021 rahoitusvastike on siis 38€/osake). Tämänhetkisen tiedon mukaan kaudelle 2021 vastikkeiden hintoihin ei ole muutospaineita. Näitä osakkeita on aina ajoittain vapailla markkinoilla, viimevuosina jopa enenevissä määrin kun kentän perustamisesta on kulunut jo kolmekymmentävuotta ja monet perustajajäsenistä eivät enää kentälle kykene. Tästä syystä osakkeita on tällä hetkellä myynnissä todella edulliseen hintaan tai moni on valmis omista osakkeistaan luopumaan jopa ilmaiseksi.  Jos sinulle tarjotaan osaketta, kannattaa selvittää minulta, onko osakkeen rahoitusvastikkeet hoidettu ja onko osakkeen historia muutenkin kunnossa. Jos olet kiinnostunut oman osakkeen hankinnasta, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Osakkeen omistajana saat lisäksi muita, vain omistajille suunnattuja etuja. Näistä eduista päättää yhtiön vuosikokous keväällä hallituksen ehdotuksen perusteella. Kaudella 2020 näitä etuja olivat:

  1. Pohjanmaa kortti, joka oikeuttaa pelaamaan kaikilla lähikentillä kierroksen puoleen hintaan. Tämä etu on merkittävä, jos tutustuminen muihin kenttiin kiinnostaa.
  2. Golfauton edullisempi vuokarhinta. Normaali hinta oli 40€/18r ja 20€/9r. Osakkaille hinta oli 10€/18r ja 5€/9r
  3. Osakkaan poletit. Kertaostona osakkaalla oli mahdollisuus lunastaa 10 x rangepoletti hintaan 10€

Kaudella 2021 Pohjanmaakortti tulee säilymään sellaisenaan. Autojen vuokraukseen ja rangepoletteihin saattaa tulla pientä muutosta, mutta edut tulevat joka tapauksessa säilymään. Lisäksi uusia osakkaan etuja on kehitteillä tulevalle kaudelle.

Osakkeita voi omistaa myös useampia. Tällöin kaksi osaketta muodostaa niin sanotun perheosakkeen, jolla kaikki saman ruokakunnan alle 18 v. lapset ovat oikeutettuja pelaamaan, jos molemmista osakkeista on kaikki vastikkeet maksettu. Kolmella osakkeella saa niin sanotun yritysosakkeen, joka oikeuttaa kolmen pelioikeuden lisäksi kolmeenkymmeneen päivälippuun, kun kaikkien kolmen osakkeen kaikki vastikkeet on maksettu. Näitä pelilippuja näkyy myös ajoittain myynnissä. Nämä peliliput oikeuttavat yhden henkilön pelaamaan yhden päivän aikana niin paljon kuin haluaa. Yhden lipukkeen voi käyttää puoleen kierrokseen (9r.) tai halutessaan voi pelata vaikka kaksi tai kolme kierrosta saman päivän aikana. Lipukkeen pelioikeutta ei siis voi jakaa useammalle päivälle tyyliin tänään 9r kierros ja viikon päästä toinen 9r kierros.

Vuokrattu pelioikeus: Useamman osakkeen omistajat ja joskus myös yhden osakkeen jos jostain syystä  oman osakkeen käyttö ei juuri sillä kaudella ole ajankohtaista, tarjoavat näitä pelioikeuksia vuokralle  kausikohtaisesti aina kevään aikana. Niitä kannattaa seurata JGS:n kotisivujen kauppapaikalta https://www.jgs.fi/kauppapaikka/ , missä on usein tarjolla myös myynnissä olevia osakkeita. Vuokrahinta on aina vuokraajan ja vuokralle tarjoajan välinen asia, mutta mielessä kannattaa pitää nuo osakekohtaiset vastikkeet kauden aikana (vuonna 2020 siis 418 € tai jos osakkeella on vielä velkaa, niin silloin rahoitusvastike vielä päälle).Vuokratulla pelioikeudella pelatessa ei ole oikeutettu yllä mainittuihin osakkeenomistajan etuuksiin.

Määräaikainen sopimus: Järviseudun Golfseura omistaa myös Lappajärven Loma-Golfin osakkeita. Sinulla on mahdollisuus tehdä määräaikainen sopimus tällaisesta osakkeesta joko viideksi tai kymmeneksi vuodeksi. Sopimus maksaa 100€ sopimuksen pituudesta riippumatta. Osakkeet, joista sopimukset tehdään, ovat aina velattomia ja JGS on aina sopimusta tehdessä maksanut osakkeen perusvastikkeen valmiiksi, joten ensimmäisenä vuotena sinun tulee maksaa sopimuksen lisäksi vain osakkeen käyttövastike. Tämän määräaikaisen sopimuksen tehneellä on sopimuksen aikana samat velvollisuudet ja myös edut, kuin normaalilla osakkeen omistajalla.

Kausipelioikeus: Jos haluat pelata rajattomasti ilman sen kummempia sitoumuksia, silloin on kausikortti paras vaihtoehto. Kausikortti on voimassa aina ostopäivästä seuraavan vuoden, eli sillä ei ole merkitystä, missä vaiheessa kautta kausikortin lunastat. Kaudella 2021 aikuisen kausikortti maksaa 490€ ja seuraan kuuluvalle juniorille se maksaa vain 100€. Seuraan kuulumattomat alle 18 v. juniorit saavat kausikortin samaan hintaan ja 18-21v seuraan kuulumattomille junnuille ja opiskelijoille kausikortti maksaa 250€

Kilpailut kaudella 2021

Läpi koko kauden Järviseudun Golf tulee järjestämään hyvin erilaisia kilpailuja. Kilpailut on mainio tapa tutustua muihin pelaajiin ja paneutua myös hieman sääntöihin. Jos oman harjoituskierroksen aikana ei kaikista säännöistä tarvitsen niin tarkasti piitata, tulee kilpailuissa noudattaa aina voimassa olevia sääntöjä.

Lähes kaikissa kilpailuissa on aina myös hieman korkeamman tasoituksen omaaville pelaajille sopiva sarja, joissa ei lasketa lyöntejä vaan pisteitä. Näitä sarjoja kutsutaan pistebogey (PB)-sarjoiksi. Tässä pelimuodossa yksi tai pari epäonnistunutta väylää ei vielä välttämättä pilaa mahdollisuuksia menestymiseen ja tasoituksen kautta jokainen kilpailija kisaa omaa tasoitustaan vastaan, joten korkeallakin tasoituksella pelaavan on mahdollisuus menestyä.

Viikkokisa pelataan viikoittain aina kauden alusta syyskuun viimeisille viikoille. Näissä kisoissa osallistumismaksu on nimellinen ja peliseuran saa valita itse. Kilpailuun ilmoittaudutaan kierrokselle lähdettäessä ja viikon parhaat pistebogey- ja lyöntipelitulokset palkitaan. Näissä kisoissa on kavereiden kanssa hyvä harjoitella sääntöjä ja ottaa tuntumaan kilpailuihin.

Toukokuun lopussa pelataan vain teille, kaudella 2020 pelaamisen aloittaneille tarkoitettu Seuran mestaruuskisa. Tähän kisaan saa osallistua vain, jos on aloittanut golfin vasta kaudella 2020.

Alkukaudesta pelataan myös 50/60 scramble, jossa joukkueen muodostavat kaksi pelaajaa. Joukkueen tasoitukseen lasketaan 60% korkeamman tasoituksen omaavalta pelaajalta ja 50% matalamman tasoituksen omaavalta pelaajalta. Eli tässä aloittelijan kannattaa hankkia pelikaverikseen kokenut pelaaja.

Jokaisella halukkaalla on mahdollisuus osallistua kaikkiin kaudella järjestettävin Open-kisoihin. Kauden tärkein vain jäsenille tarkoitettu kisa on tietenkin syksyllä järjestettävä Seuran Mestaruus-kisa, jossa eri sarjojen seuran mestaruudet ratkaistaan useamman kierroksen tasoituksettomana kilpailuna.

Tärkein tapahtuma kaudella 2021 tulee olemaan jälleen jo perinteinen elokuussa järjestettävä Kivitippu ProAm, jossa kilpailupaikan lunastaneet joukkueet pelaavat Suomen parhaiden ammattilaisten kanssa. Tämän tapahtuman toteuttamisessa tarvitaan runsaasti vapaaehtoisia avustajia eri tehtäviin. Kannattaa ilmoittautua mukaan, jos on mielenkiintoa seurata hieman suurempaa golftapahtumaa järjestäjien näkökulmasta.

Koko kauden kattava kilpailukalenteri julkaistaan kevään aikana ja ilmoittautumiset eri kisoihin aukeavat hyvissä ajoin. Mielenkiintoisimmat kisat kannattaa merkitä hyvissä ajoin omaan kalenteriin, jos kisaaminen kiinnostaa. Kilpailukalenteri löytyy meidän kotisivuiltamme osoitteesta https://www.jgs.fi/kilpailukalenteri/#/customer/75/schedule

Caddiemasterin toimisto tulee aukeamaan keväällä, kun kenttä saadaan auki. Aukioloajat vaihtelevat kauden aikana huomattavasti pelipäivän pituudesta riippuen, joten aukioloaikoja kannattaa seurata meidän kotisivuiltammehttps://www.jgs.fi/yleisinfo/. Samoilta sivuilta www.jgs.fi löytyy myös muut tiedotteet ja tapahtumat. Kauden kehittymistä kannattaa seurata jo kevään aikana. Tiedotamme tapahtumista myös Facebook-sivuillamme (Järviseudun Golf, Caddiemaster Järviseudungolf ja ryhmä Järviseudun Golfseura), jotka kannattaa laittaa jo nyt seurantaan, jos Facebookia käytät. Caddiemasterin tavoitat toimiston aukioloaikoina sähköpostilla toimisto@jgs.fi tai puhelimella numerosta 044 5661999. Muina aikoina voit aina kysyä minulta sähköpostilla keijo.keskinen@jgs.fi tai puhelimitse 044 2844091.

Klubiravintola avaa ovensa myös kevään aikana. Ravintola Rantahelmi tulee tarjoamaan palveluitaan kaikille asiakkaille koko kauden ajan. Rantahelmen erikoisuus on thaimaalainen keittiö.

Pelivälineet: Tärkeimmät välineet aloittavalle pelaajalle on tietenkin mailat. Jos et ole vielä ehtinyt hankkimaan omia mailoja, kannattaa sinun joko etsiä sopivia käytettyjä settejä tai sitten lähteä hankkimaan vähin erin juuri itselle sopivia mailoja. Nykypäivänä suurin osa mailoista hankitaan osin tai kokonaan sovittamalla, jolloin mailoja testataan analysaattorin avulla, että löydetään juuri siihen omaan lyöntiin sopivat välineet. kaikkia välineitä ei ole pakko hankkia kerralla. Aivan alkuun riittää sopivat raudat ja putteri. Pelin kehittyessä voi sitten hankkia lisää hybridejä ja puumailoja. Golfvälineitä myy nykyään lähes kaikki hyvin varustellut urheiluliikkeet, mutta parhaan palvelun saat varmasti golfvälineisiin erikoistuneista liikkeistä. Meidän klubitalolla toimii Vili Custom Golfin myymälä, josta voit hankkia muutkin pelaamiseen liittyvät tarvikkeet. Vilin varsinainen studio sijaitseen Nord Centerissä, mutta Vili tulee vierailemaan tulevan kauden aikana säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa, myös Lappajärvellä. Ensimmäisen kerran Vili on lupautunut olemaan Lappajärvellä juuri yllä mainitun teemaviikon aikana 13.–16.5. Kannattaa olla Viliin yhteydessä aina ennakkoon, jos sinulla on ajankohtaisia hankintoja tiedossa, niin voit sopia Vilin kanssa tarkemmin mahdollisesta sovituksesta.

Seuraamme myös hyvin tarkasti Corona-tilanteen kehittymistä ja tiedotamme, jos se vielä vaikuttaa pelaamiseen ja toimintaan harjoitusalueilla, kentällä tai klubitalolla. Golf on myös siinä suhteessa hieno ja turvallinen harrastus, että Corona-rajoitusten edellyttämistä etäisyyksistä on helppo huolehtia ja tartuntariskit voidaan minimoida voimassa olevia ohjeita noudattamalla.

Vielä kerran lämpimästi tervetuloa mielenkiintoisen harrastuksen pariin. Tehdään yhdessä tulevasta kesästä mieleenpainuva golfkausi.

Olen keväällä 2020 aloittanut Järviseudun Golfin toiminnanjohtajana ja 1.1.2021 alkaen ottanut vastaan myös Lappajärven Loma-Golf Oy:n toimitusjohtajan tehtävät.

Ystävällisin Terveisin,

Keijo Keskinen

Toiminnanjohtaja, Järviseudun Golf Ry

Toimitusjohtaja, Lappajärven Loma-Golf Oy

keijo.keskinen@jgs.fi

044 2844091

www.jgs.fi