+358 44 566 1999

  toimisto@jgs.fi

Kilpailut

lmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy kipailupäivää edeltävänä päivänä klo 12:00. Lähtöaika toivomuksissa ”aikainen” tai ”myöhäinen” lähtö pyritään huomioimaan. Lähtöajat ovat nähtävillä netissä ja klubilla kilpailua edeltävänä päivänä klo 15:00 alkaen. Kilpailuihin otetaan jälki-ilmoittautuneita, mikäli kilpailussa on tilaa. Jälki-ilmoittautuminen päättyy 30 minuuttia ennen viimeistä virallista lähtöaikaa.
Jälki-ilmoittaumisesta peritään 5€ palvelumaksu.

Kilpailupäivänä kilpailijan tulee ilmoittautua caddiemasterille viimeistään 15 minuuttia ennen ryhmänsä lähtöaikaa. Startterille/lähtö-teelle kilpailijan tulee ilmoittautua viimeistään 5 minuuttia ennen ryhmänsä lähtöaikaa

Lähtöjärjestys
Kilpailijat arvotaan pääsääntöisesti 10 minuutin välein kahdelta tiiltä lähteviin kolmen hengen ryhmiin ellei kilpailun sponsori muuta toivo.

Osanottajamäärä
Kilpailuun otetaan pelaajat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei kilpailukutsussa toisin ilmoiteta. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kilpailuun voidaan ottaa, yli jääneet sijoitetaan jonotuslistalle ilmoittautumisjärjestyksessä. Enimmäisosanottajamäärä kilpailuihin on 120 kilpailijaa, ellei kilpailukutsussa toisin määrätä.

Tasoitukset
Tasoitukselliseen sarjaan voivat osallistua vain amatööripelaajat. Kilpailija vastaa ilmoitetun tasoituksensa oikeellisuudesta. Korkein sallittu pelitasoitus kilpailuissa on 36. Kilpailuihin voidaan ottaa kilpailijoita, joiden pelitasoitus on korkeampikin, mutta he pelaavat tasoituksella 36. Kilpailusarjoihin ilmoitetut tasoitusrajat ovat tarkan tasoituksen mukaisia.

Kilpailusarjat
Kilpailusarjat ja kilpailun pelimuoto ilmoitetaan kilpailukutsussa ja ilmoittautumislistassa. Sarja järjestetään, mikäli sarjaan ilmoittautuu vähintään 5 pelaajaa. Seuran seniorimestaruuskilpailun sarjat järjestetään, mikäli sarjaan ilmoittautuu vähintään kaksi pelaajaa.

Käytettävät tiiauspaikat
Ellei toisin ilmoiteta, kilpailuissa miehet käyttävät keltaisia tiipaikkoja ja naiset punaisia tiipaikkoja.
– Alle 15-vuotiaat ja yli 36 tasoituksella (HCP) pelaavat juniorit voivat halutessaan käyttää henkilökohtaisessa kilpailussa mustaa tiipaikkaa.
– Yli 70-vuotiaat miehet voivat halutessaan käyttää henkilökohtaisessa HCP-kilpailussa punaista tiipaikkaa. Tiipaikan valinta ei ole mahdollista joukkepeleissä eikä SCR-sarjossa.
HUOM! Tiipaikka-toive on esitettävä jo ilmoittautumisvaiheessa.

Player Scoring

Järviseudun Golf käyttää kilpailuiden yhteydessä Golf Boxin Player Scoring järjestelmää.

Tässä järjestelmässä kilpailijat voivat kirjata suoraan reikäkohtaiset tuloksensa kilpailun aikana. Tällä pystytään tarjoamaan reaaliaikainen tulospalvelu kilpailua seuraaville.

Lähtöaikojen julkaisun yhteydessä tulet saamaan linkin, jolla pääset suoraan kilpailun tulosten syöttöön:

Jos saat luettua postin älypuhelimella, pääset linkistä suoraan tulosten syöttöön.

Jos ET SAA luettua postia älypuhelimella, ota henkilökohtainen, seitsemän numeroinen koodi muistiin ja avaa puhelimen selaimella s.golfbox.dk (voit tallentaa sivun puhelimesi aloitussivulle tulevia kisoja vartan), pääset kirjautumissivulle:

Syötä koodi ja pääset tulosten kirjaamiseen.

Kun tulosten syöttö avataan kilpailun alussa, saat vielä uuden sähköpostin, jossa on linkki ja koodi:

Koodi näkyy myös klubilla olevassa lähtölistassa.

Tulosten syöttö ei korvaa virallista tuloskorttia, joka tulee edelleen jättää tarkastettuna ja allekirjoitettuna kilpailun jälkeen caddiemasterille.

Kilpailun tuomari
Kilpailuun voidaan nimetä tuomareita. Nimettyjen tuomareiden olemassaolosta riippumatta myös kilpailun johtajat toimivat kilpailun tuomareina.

Peruuttaminen
Mikäli kilpailija ilmoittamatta jää pois kilpailusta, pelaaja on velvollinen maksamaan kilpailumaksun. Lääkärintodistus tai muu painava syy oikeuttaa vapautukseen maksusta.

Myöhästyminen
Mikäli pelaaja myöhästyy yli 5 minuuttia oman ryhmänsä lähtöajasta seuraa kilpailusta sulkeminen ja kilpailumaksun menetys.

Hidas pelaaminen
Mikäli pelaajaryhmä jää annetusta aikataulusta voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Kilpailussa aikatarkkailusta ilmoittaa kilpailun tuomari/valvoja koko ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 45 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:
-Ensimmäinen rikkomus: Varoitus
-Toinen rikkomus: Yksi rangaistuslyönti
-Kolmas rikkomus: Kaksi rangaistuslyöntiä
-Neljäs rikkomus: Pelistä sulkeminen
Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin/valvojan mielestä on pelaajan vuoro lyödä. Aikatarkkailu päättyy tuomarin/valvojan ilmoituksesta tai kun ryhmä saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.

Golfauton käyttö
Auton käyttö kilpailuissa on sallittu vain lääkärintodistuksen perusteella tai jos siihen on saatu kilpailun johtajalta perusteltu lupa.

Kilpailun tilapäinen keskeyttäminen vaaran uhatessa
Ukonilman tai muun vaaratilanteen uhatessa kilpailunjohtaja/toimikunta voi päättää kilpailun keskeyttämisestä. Tästä annetaan äänimerkki sumutorvella:
-Yksi pitkä sireenin ääni: Välitön pelin keskeytys
-Kolme peräkkäistä sireenin ääntä: Pelin keskeytys

Pallot merkitään ja pelaajien on hakeuduttava suojaan. Suojapaikkoja ovat etuysillä 1-väylän alikulku ja 5-väylän kalustohalli, takaysillä klubi ja Kivitippu.
Pelaamista voi jatkaa vasta kilpailunjohtajan/toimikunnan antamalla luvalla, jonka merkiksi annetaan äänimerkki.

-Kaksi peräkkäistä sireenin ääntä: Peli jatkuu

Kilpailun keskeyttäminen ja peruuttaminen kokonaan
Mikäli kilpailu kilpailunjohtajan/toimikunnan päätöksellä keskeytetään eikä sitä voida jatkaa saman päivän aikana, palkinnot arvotaan. Tällöin kilpailumaksuja ei palauteta pelaajille.
Mikäli useamman kierroksen kilpailun osana oleva kierros joudutaan keskeyttämään, eikä sitä voida jatkaa saman päivän aikana, mitätöidään kyseinen kierros eikä sitä huomioida kilpailun kokonaistulokseen.

Etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö
Etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö on sallittu. Myös sellaisen laitteen, jossa on muita ominaisuuksia kuin etäisyyden mittaus, käyttö on sallittua, kunhan näitä muita ominaisuuksia ei käytetä.

Tasatulosten ratkaiseminen
Lyöntipeli
Tasoitukselliset kilpailut
Päädyttäessä tasatulokseen pienempi pelitasoitus (slope) voittaa. Mikäli tasatilanteessa myös tasoitus on sama, ratkaistaan sijoitukset laskennallisesti seuraavassa järjestyksessä:
kentän viimeiset 36 / 18 / 9 / 6 / 3 reikää, viimeinen reikä.
Tämän jälkeen sijoitus ratkaistaan arvalla.

Tasoituksettomat kilpailut
Päädyttäessä tasatulokseen ratkaistaan sijoitukset laskennallisesti seuraavassa järjestyksessä:
kentän viimeiset 36 / 18 / 9 / 6 / 3 reikää, viimeinen reikä.
Tämän jälkeen sijoitus ratkaistaan arvalla.
Kaikissa seuran mestaruuskilpailuissa 1. sijat ratkaistaan välittömästi suoritettavana sudden death -uusinnalla lyöntipelin säännöin. Voittajan on pelattava pallo reikään saakka.

Reikäpeli
Jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, on peliä jatkettava välittömästi reikä reiältä alkaen 1. reiältä, kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisessa reikäpelissä tasoitukset astuvat uudelleen voimaan.